Share to Facebook Share to Twitter Bookmark and Share
File #: 20-2574    Version: 1 Name:
Type: Resolution Status: Agenda Ready
File created: 5/7/2020 In control: Zoning & Design Review Board
On agenda: 5/12/2020 Final action:
Title: Design Review for Wastewater Treatment Plant Modernization.
Attachments: 1. Proposed Conditions of Approval, 2. Applicant Project Narrative, 3. Plan Set
Zoning and Design Review Board Staff Report


Date: May 12, 2020

Applicant: Town of Yountville

Owner: Town of Yountville

Location: 7501 Solano Avenue; APN 034-140-025

Land Use Classification: PF Public Facilities

Environmental Clearance: Categorically Exempt per California Environmental Act (CEQA) Guideline; Class 32, In-Fill Development Projects

Case Planner: Sandra Liston, Planning & Building Director

PROJECT
title
Design Review for Wastewater Treatment Plant Modernization.
Body

DISCUSSION/BACKGROUND
The wastewater treatment plant, located at 7501 Solano Avenue, is situated at the end of a long driveway, behind Vintners' Golf Course, and not visible from a public vantage point. The wastewater treatment plant is currently developed with the control building, sedimentation tanks, filters, paved parking areas, underground utilities, wastewater treatment ponds and other structural improvements. The control building was last upgraded in the mid-1970s and is now in need of modernization to serve current needs. The control building features plaster siding, divided-light windows, and a hip roof with clay tiles.

The project consists of a one-story, 480 square foot (12' x 40') addition with upgrades for ADA-compliant restrooms and locker rooms. The addition is located on the east side of the building and will be setback three feet from property line. The addition includes an expansion of the Control Room, a new Conference/Break Room, and a new Manager's Office in an area that is currently landscaped with bushes, cobble rock/boulders, and soil. This area abuts the Vintners Golf Course in the immediate vicinity of its maintenance buildings and parking area. The golf-course holes are located further northeast and buffered by a stand of mature trees.

A portion of the building will be demolished to prepare the site for the addition. Roof tiles that are removed will be salvaged for reuse on the addition portion of the building. The addition has been d...

Click here for full text